+31 024 329 52 00
Harting

De zomer is in aantocht!

Brillen Zonnebrillen Optometrie Optometrie Oogmode Oogzorg Andy Wolf Serengeti Lindberg Silhouette Theo Barton Perreira Clayton Franklin Markus-T GIjs brillen Bbig brillen Red Kids AVA Kids
alle blogberichten

Je ogen veilig de zomer door...

De zomer staat nu wel echt voor de deur en uiteraard hopen we op heel veel zon! Je zit lekker buiten en je kinderen spelen in het zonnetje. De zon is goed voor je, want onder invloed van de zon wordt vitamine D in de huid aangemaakt. Maar te veel zon kan ook schadelijk zijn!

Zonnebrand voor de ogen
Een goede zonnebril is echt onmisbaar en voorkomt schade aan de ogen. Zet altijd een zonnebril op bij felle zon, aan zee op het strand maar ook tijdens de wintersport in de bergen. Zodra je de indruk hebt dat je je in moet smeren met een zonnebrandcréme, dan is het ook van belang een zonnebril op te zetten!

Je gezichtsvermogen is kwetsbaar. En hoe jonger je bent, hoe meer bescherming je ogen nodig hebben. Let daarom ook goed op de ogen van je kids! Naast dat hun ogen nog in de groei zijn, bevat de ooglens van een kind minder beschermend pigment en zijn de pupillen van kinderen groter en wijder dan bij volwassenen. Daardoor staan de ogen van kids sneller open voor schadelijk UV-licht. Het dragen van een zonnebril is dus niet alleen belangrijk voor jou maar ook voor jouw kleine is het aan te raden om al vroeg te wennen aan een zonnebril!

Geef het goede voorbeeld want dat doet volgen..
Kinderen hebben meestal geen zin om een zonnebril te dragen want het is 'onhandig' tijdens het spelen. Hoe zorg je er dan voor dat ze er toch een dragen? Kom naar Harting om samen met je kleine een mooie zonnebril uit te kiezen. Ons aanbod is veelzijdig en hip! Op die manier maak je er iets leuks van voor je kind. Zeg daarnaast heel vaak hoe stoer de zonnebril staat en leg uit dat papa en mama ook een zonnebril dragen als de zon schijnt. Geef het goede voorbeeld! Zet ‘m op!

Advies van Ad
Met een goede zonnebril met polariserende glazen kun je beschadiging aan de ogen voorkomen. Laat de zonnebril goed afpassen door Ad: dat zorgt ervoor dat de zonnebril zo goed mogelijk op je neus en om je gezicht heen valt. Op die manier voorkom je dat er zo min mogelijk zonlicht langs het montuur in je ogen schijnt.

Een paar weetjes van Ad:

- Hoe jonger je bent, hoe kwetsbaarder je ogen zijn: de pupillen van kinderen zijn groter en wijder en hun ooglens bevat minder pigment;
- Kinderogen moeten nog tot wel 90 jaar mee en dat is drie tot vier keer zolang als hun ouders en acht keer zolang als hun opa’s en oma’s;
- Te veel zonlicht is permanente schade. Een kind heeft hier niet direct last van, maar merkt dit wel op latere leeftijd;
- Vanaf jonge leeftijd goed voor je ogen zorgen, kan het verschil maken tussen goed of slecht zien op latere leeftijd;
- Kinderen met blonde haren en blauwe ogen zijn gevoeliger voor zonlicht dan kinderen met donkere haren en bruine ogen;
- Ook op bewolkte dagen is de UV-straling in de zomer tussen 12.00 uur en 15.00 uur hoog dus ook dan is een zonnebril nodig!

Bescherm jezelf en je kind tegen de schadelijke effecten van UV-straling, zo kun je samen zorgeloos genieten van de zomer!

Infographic Zonnebril Voor Kinderen