+31 024 329 52 00
Harting

Bijziendheid bij kinderen

Oogzorg
alle blogberichten

Weet jij wat het is en hoe je het kunt voorkomen?

Het is makkelijk om kinderen een tablet of smartphone te geven wanneer je een lange autorit voor de boeg hebt, in een restaurant bent waar de bediening er lang erover doet of bij vrienden op een verjaardag bent waar geen andere vriendjes of vriendinnetjes zijn. In de eerste instantie lijkt het niet veel kwaad te kunnen, maar toch liggen er diverse gevaren op de loer. Lees onze blog waarom en hoe je dit kunt voorkomen.

Blogfoto2

Zo ongeveer 33 procent van de kinderen die nu een bril hebben met een minimale sterkte van -6 krijgt later oogproblemen. De problemen die veelal optreden zijn o.a. maculadegeneratie, netvliesloslating, myopie of glaucoom. Dit zijn allemaal aandoeningen waarbij de behandeling beperkt is en dit maakt het ook meteen een groot risico.

Het klinkt natuurlijk allemaal erg eng, maar er zijn regels om deze aandoeningen te voorkomen of genezen. Wij hebben hier een twee passende tips voor:

1. Na 20 minuten dichtbij kijken (bijvoorbeeld op telefoon of tablet) 20 seconden ver weg kijken, dus van je scherm af en bijvoorbeeld even een lekkere wandeling maken.

2. Élke dag minstens 2 uur buiten zijn, inclusief pauzes en bijvoorbeeld wandelen of fietsen van en naar school of werk.

Genoeg om op te letten, want voor je het weet zie jij het niet meer zo goed zitten!