+31 024 329 52 00
Harting

Het oog wil ook wat, volgens Ronald Giphart

Brillen Optometrie Oogmode Oogzorg Ogen Lenzen Tips
alle blogberichten
Gv O Ad 02

Ronald Giphart deelt het advies van zijn oogarts met ons...

Ronald Giphart’s vader en oma hadden allebei last van Macula Degeneratie. Macula Degeneratie is een veel voorkomende oogziekte waarbij zich in het midden van het blikveld een grove vertekening ontwikkelt. Dat kan een vlek zijn of een spervuur van lichtflitsen of bijvoorbeeld een golvend beeld maar het resultaat is altijd een ernstig verlies aan gezichtsvermogen.

Bij de bekende schrijver zijn inmiddels ook de eerste tekenen van Macula Degeneratie vastgesteld. Uit onderzoek blijkt steeds vaker dat gezonde voeding in de vorm van de juiste bouwstoffen zoals luteïne en bêtacaroteen een goede invloed heeft op de gezondheid van het oog. Vooral anti-oxidanten spelen een belangrijke rol en voorkomen is ook hier beter dan genezen. Vandaar het advies van de oogarts dat Giphart graag met de lezers van het AD wilde delen en dat wij ook graag weer met jullie delen.

Giphart geeft in het AD een aantal heerlijke recepten met gezond eten voor je ogen zoals oranje paprika, zalm, vrije uitloop eieren, prei, champignons, courgette en nog veel meer gezonde lekkernijen.


Vertrouw jouw kostbare ogen niet aan een beunhaas of een goedkope brillenschuiver toe en breng regelmatig een bezoekje aan Harting!


Bron: Nana, Woody & John


Klik hier om de recepten van Ronald Giphart op de website van NanaWoody&John te bekijken