+31 024 329 52 00
Harting

Hoe weet ik of ik een bril nodig heb?

Oogzorg
alle blogberichten
Jaime Lopes Wg52 Ndkbw1 Y Unsplash

1. Je ziet onscherp

Zie jij alles scherp of heb je het idee dat dit vroeger mee was dan het nu is? Dat kan, want dit is een proces wat niet in één dag ontstaat. Wat wel een teken is, is dat je teksten niet op grote afstand kunt zien of je verkeersborden niet goed of pas laat kan lezen. Onze opticiens kunnen jou laten weten of jij een bril nodig hebt.

Img 8554

2. Leesproblemen

Het is over het algemeen bij iedereen wel bekend dat mensen die niet scherp zien het lastig vinden om de ondertiteling te lezen op de televisie. Mensen met een plus sterkte daarentegen is te herkennen aan het feit dat alles beter leesbaar is wanneer ze een krant of boek met kleine letters ver van zich af houden.

Ook kan een houding leidend zijn voor oog- of leesproblemen. Zorg er daarom voor dat je een juiste houding aanneemt en geen last hebt van nek- of rugklachten.

3. Hoofdpijn

Deze klacht horen wij ook geregeld. Als jouw zicht niet optimaal is dan levert je lichaam extra spanning en dat kan hoofdpijn veroorzaken. Je knijpt dan meer met je ogen om beter te kunnen zien, maar dit is erg vermoeiend. Een bril of lenzen kan een uitkomst bieden om beter zicht te krijgen en je ogen te ontlasten, zodat je weer beter ziet.

Herken jij jezelf in bovenstaande symptomen of heb je het idee dat jouw zicht minder is? Kom dan eens langs in onze winkel, zodat wij een oogmeting kunnen doen. Hier zien we niet alleen of jij een bril nodig hebt, maar ook wat het meest geschikt is voor jou. We bekijken het per oog nauwkeurig, omdat het niet vanzelfsprekend is dat beide ogen zelfde sterkte hebben. Je krijgt een persoonlijk advies helemaal aangemeten op de stand van je ogen, jouw persoonlijke wensen en je gezichtsvorm.

Maak een afspraak