+31 024 329 52 00
Harting

Lenzendragers (of toekomstig lenzendragers?) opgelet!

Brillen Optometrie Oogmode Oogzorg Ogen Lenzen
alle blogberichten

Tips van Ad: zo houd je je lenzen schoon!

Contactlenzen zijn erg heel fijn en kunnen een goede vervanging zijn voor je bril. Denk eens in; nooit meer beslagen glazen, je make-up perfect aan kunnen brengen omdat je precies kunt zien wat je doet en geen bril die in de weg zit tijdens het sporten. Maar toch, je bril hoef je alleen even te poetsen en klaar. Contactlenzen zitten in je ogen en daar moet je dus nog zuiniger op zijn. Je wilt geen bacteriën op je lenzen die voor problemen zorgen. Het is dus belangrijk om je lenzen goed schoon te houden. Ad geeft jullie daarom vier tips, volg de tips op en je kunt onbezorgd genieten van je lenzen!

Tip 1:
Was je grondig handen voor dat je je lenzen aanraakt. Het is echt van belang dat je handen en nagels schoon zijn, voor je aan de gang gaat met je lenzen. Hoeveel haast je ook hebt om op tijd op je werk te komen, kom dan maar liever iets te laat want je hebt echt de tijd nodig om je lenzen rustig en vooral met schone handen in te brengen. Ongewassen handen zitten vol bacterien en die wil je echt niet in je ogen hebben! Nog een kleine tip; spoel wel alle zeep goed van je handen want prikkende ogen wil je ook niet natuurlijk...

Tip 2:
Gebruik alleen lenzenvloeistof die past bij jouw lenzen en ververs het ook elke dag. Alle lenzen hebben een bijbehorende vloeistof. Dit heeft te maken met de eigenschappen van de lenzen, bijvoorbeeld hoeveel zuurstof ze doorlaten. Als je de verkeerde vloeistof gebruikt, kan het zijn dat je lenzen minder prettig aanvoelen. Nog een tipje; check de houdbaarheidsdatum op het flesje van de lenzenvloeistof en houd dit goed in de gaten!

Tip 3:
Houd je lenzenhouder goed schoon en vervang 'm op tijd. Als je houder niet schoon is, dan zijn je lenzen zeker niet schoon. Het is belangrijk de houder dagelijks even om te spoelen met contactlensvloeistof. Droog de houder daarna af met een schone tissue. Niet geheel onbelangrijk: vervang de lenzenhouder elke drie maanden!

Tip 4:
Last but not least; vervang je lenzen op tijd! Dit is misschien wel de allerbelangrijkste tip die er is want ook al maak je je lenzen goed schoon, na een tijdje 'slijten' ze. Bovendien zet zich een laagje eiwitten en vetten vast op je lenzen. Dat zorgt er niet alleen voor dat dat je minder helder zicht hebt en je lenzen minder goed bevochtigd worden, maar ook dat ze minder zuurstof doorlaten. En dat voelt niet prettig!
Wanneer jij je dag-, week- en maandlenzen moet vervangen is natuurlijk duidelijk. Harde lenzen gaan drie tot vijf jaar mee maar hoe lang precies hangt af van het merk en van hoe goed jij je lenzen verzorgt.

Twijfel je of je lenzen aan vervanging toe zijn of heb je andere vragen? Vraag het aan Ad, die kijkt er graag even naar!

Voel je trots, vrij en zelfzeker!

Wij hebben nu bij Harting een leuke aanbieding voor wie daglenzen een keer wil uit proberen. Probeer nu DAILIES® AquaComfort PLUS® daglenzen en geniet van €15 voordeel op je eerste aankoop!