+31 024 329 52 00
Harting

Verkeersongelukken nemen toe in de wintermaanden

Brillen Zonnebrillen
alle blogberichten

Een zonnebril, ook in de winter!

In de wintermaanden als het ‘s avonds vroeg donker wordt en de zon gevaarlijk laag staat, neemt het aantal (verkeers)ongelukken toe. Harting kan veel leed voorkomen.

Meer ongelukken in wintermaanden

Veel mensen hebben meer of minder last van nachtblindheid. Ze zien in het donker minder goed en voelen zich daardoor onzeker. In het verkeer, en zeker als het dan ook nog eens regent, wordt het probleem alleen maar groter. Logisch dat ze daar in herfst en winter meer last van hebben dan in de zomermaanden. Opticiens kunnen geen wonderen verrichten maar in veel gevallen wel bijdragen aan een beter zicht en daardoor meer zelfvertrouwen. Ze doen dat door bij de oogmeting rekening te houden met een pupil die in het donker groter wordt en kiezen voor een nieuw type brillenglazen met een filter dat vervelende verblinding door koplampen van tegenliggers voorkomt.

DriveBlog-02.jpg

Zeiss DriveSafe

Het resultaat is een rustig en scherp beeld zonder hinder van allerlei lichtbronnen. Ook als het regent. Ook last met zicht in het donker en nog geen bril met deze brillenglazen? Dan is een bezoek aan een Harting zeker een goed idee. En check dan gelijk even of je zonnebril (op sterkte) nog in orde is. Juist in deze tijd van het jaar is een zonnebril in de auto onmisbaar. Als de zon schijnt, staat hij laag en worden vooral autorijders gemakkelijk verblind. Een goede zonnebril met glazen die ontworpen zijn om die verblinding te neutraliseren en tegelijkertijd voor een haarscherp zicht zorgen is in deze tijd van het jaar dan ook echt geen overbodige luxe.

DriveBlog-03.jpg

Zeiss DriveSafe

DriveBlog-04.jpg

Zeiss DriveSafe

DriveBlog-10.jpg

Rodenstock Road

DriveBlog-07.jpg

Hoya ENROUTE

DriveBlog-09.jpg

Hoya ENROUTEBron: Nana Woody & John