+31 024 329 52 00
Harting

Welke soort bril?

Tips
alle blogberichten

Welke soort bril past bij jouw gezicht?

De vorm van een bril is niet voor niets gemaakt. Ze zijn aangepast op de diverse vormen die een gezicht heeft. Zo heb je mensen met een wat vierkanter hoofd, terwijl anderen juist een lang en smal gezicht hebben. Welke bril past bij jou?

Lees het hieronder en raak geïnspireerd!

Very French Gangsters Ronde Brillen

Wat voor een vorm is jouw gezicht?

Een hartjesvorm

Dit soort gezicht kenmerkt zich door het breedste punt bij het voorhoofd en richting de kin loopt het steeds smaller toe. Ook zijn hoge jukbeenderen en een wat spitsere kin factoren die vaak worden gezien bij deze vorm. De ronde monturen kunnen jouw uitstraling wat zachter doen lijken. Omdat je van jezelf al strakke vormen hebt, creëer je rust door het contrast in de ronde glazen te brengen. Een hoog montuur zouden wij niet adviseren bij de hartvorm, omdat je beter het smallere gedeelte van je gezicht kan accentueren.

Een ronde vorm

Hier kiezen wij ook weer voor een contrast in het montuur. Met een rond gezicht adviseren wij daarom rechte en hoekige brilmonturen, omdat je al genoeg ronde vormen van jezelf in je gezicht hebt. Wij zouden de grote ronde brillen laten liggen, omdat er dan té veel ronde vormen gecreëerd worden.

Het ovale gezicht

Ben jij de geluksvogel met een ovaalvormig gezicht? Dan heb jij de gave dat zo bijna elke bril jou goed staat. Je kunt voor een rechthoekig model kiezen, zodat jouw gezichtscontouren versterkt worden.

Rechthoekig

Dit gezicht heeft lange rechte lijnen en vaak, in verhouding, een vrij breed voorhoofd. Kies met dit soort gezicht voor een ronde bril. Dit zorgt voor balans in het aanzicht. Wij zouden bij mensen met dit soort gezicht geen kleine en hoekige monturen adviseren. Onze Lindberg monturen zullen voor jou daarom perfect zien vanwege de subtiele en strak gedesignde ronde fronts.

Typisch vierkant

Deze is te herkennen aan een hoog voorhoofd, spitse kin en opvallen jukbeenderen. Je ziet duidelijk dat de kaaklijn net zo breed is als het voorhoofd. Ook hier zouden wij gaan voor de bril met ronde vormen. Het kan een ronde of ovale bril zijn. Strakke en hoekige monturen zijn hier een mindere goede keus.

De driehoek

Typeert jouw gezicht zich door een driehoek? Ga dan voor een bril die de focus aan de onderkant van het montuur heeft liggen, zodat het een mooie balans met zich meebrengt. Vermijd modellen die de nadruk op de bovenkant hebben liggen.